Social
Redactor: Sergiu Barbuța
17 noiembrie 2021

Ucraina și Republica Moldova urmează să semneze un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

Ucraina și Republica Moldova urmează să semneze un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii
17 noiembrie 2021

Ucraina și Republica Moldova urmează să semneze un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat în ședința de miercuri proiectul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și titlurilor științifice, transmite Ziarul de Gardă

Potrivit ministrului moldovean al educației, Anatolie Topală, cel care este și autorul priectului, scopul final al înсhеiеrii Acordului este facilitarea recunoașterii diplomelor, certificatelor și titluirlor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ ale Părților.

„Se iniţiază negocierile asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și titlurilor științifice. Se aprobă semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și titlurilor științifice”, se menționează în proiect.

Potrivit proiectului, urgența semnării Acordului rezidă din faptul că vechiul acord între Ucraina și RM, semnat în 2001 la Kiev, a expirat.

Noul acord ar urma să fie semnat pentru trei ani și se va prelungi automat în cazul care niciuna dintre părți nu-l va denunța.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 297


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți