Social
Redactor: Elvira Chilaru
11 ianuarie 2022

Ucraina: Valabilitatea certificatelor de vaccinare anti-Covid vor fi reduse la 9 luni

Ucraina: Valabilitatea certificatelor de vaccinare anti-Covid vor fi reduse la 9 luni
11 ianuarie 2022

Ucraina: Valabilitatea certificatelor de vaccinare anti-Covid vor fi reduse la 9 luni

Datorită aderării Ucrainei la rețeaua globală de certificate Covid, valabilitatea certificatelor de vaccinare împotriva coronavirusului va fi redusă la nouă luni.

Potrivit ministrului adjunct al Sănătății, Maria Karchevych, în cadrul programului „Mic dejun cu 1 + 1”, valabilitatea certificatelor Covid în Ucraina va fi redusă la 270 de zile.

„Astăzi, ucrainenii au ocazia să călătorească în 60 de țări prezentând certificate digitale Covid, fie de vaccinare, recuperare sau pentru rezultatele testelor PCR”, a spus Maria Karchevych.

Karchevych a remarcat că în decembrie 2021, Comisia Europeană a redus valabilitatea certificatelor de vaccinare Covid, această decizie a intrat deja în vigoare - deci în UE certificatele sunt valabile 270 de zile.

„Ucraina a solicitat deja aderarea la rețeaua globală. Consultările tehnice sunt în desfășurare astăzi - cred că în câteva luni vom putea spune că ucrainenilor li se va  permite să călătorească  într-un număr mare de țări. Pregătim aceeași decizie la nivelul legislației ucrainene, aproximativ în această săptămână”, a adăugat oficialul Ministerului Sănătății.

Certificatul de rapel va fi valabil la fel 270 de zile și va fi disponibil de la sfârșitul lunii ianuarie. Certificatul va indica a treia doză și tipul de vaccin.

Nu este furnizat un certificat separat pentru o doză suplimentară de vaccin.

O doză suplimentară de vaccin este oferită persoanelor care nu au dezvoltat protecție împotriva Covid din cauza bolii și a medicației după două doze de vaccin (persoane cu cancer de sânge, HIV, transplant de organe etc.), iar o doză de rapel este a treia  doză pentru cei la care au expirat primele două doze (6-9 luni), a spus oficialul.

De menționat că regiunile Transcarpatia și Cernăuți au printre cele mai scăzute niveluri de vaccinare din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 248


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți