Social
Redactor: Elvira Chilaru
20 august 2021

UE recunoaște certificatele ucrainene anticovid în aplicația „Diya”

UE recunoaște certificatele ucrainene anticovid în aplicația „Diya”
20 august 2021

UE recunoaște certificatele ucrainene anticovid în aplicația „Diya”

Uniunea Europeană a recunoscut oficial că certificatele ucrainene de vaccinare anti-Covid-19 din aplicația ”Diya” corespund celor europene.

Ucrainenii vor putea din nou să călătorească în siguranță fără restricțiile cauzate de pandemie, informează Ministerul Transformării Digitale.

Începând cu 1 iulie, în Ucraina au fost emise certificate în modul de testare prin aplicația mobilă sau portalul „Diya”, informează tv ”hromadske”. Aceste documente confirmă faptul, că proprietarul lor nu este purtător de infecție coronavirus. Potrivit Ministerului Transformării Digitale, 34.650 de persoane s-au înscris la certificatele de testare.

Reamintim, certificatele anticovid vor fi eliberate dacă ați finalizat o vaccinare cu coronavirus sau dacă ați fost bolnav de  COVID-19 și aceste informații sunt introduse în sistemul electronic de sănătate sau aveți un test PCR negativ. În același timp, ucrainenii care sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului (au primit două doze de imunizare anticovid) pot obține un certificat internațional de vaccinare. Nu este un certificat sau pașaport anticovid, dar poate fi demonstrat  la trecerea frontierei. Adeverința include informații despre vaccinări, iar certificatul va indica, de asemenea, informații despre testele PCR negative sau recuperarea după infecția COVID-19.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți