Social
14 septembrie 2021

Un avion din Ucraina, capturat în Republica Moldova – se întorcea din România, unde a dus țigări de contrabandă

Un avion din Ucraina, capturat în Republica Moldova – se întorcea din România, unde a dus țigări de contrabandă
14 septembrie 2021

Un avion din Ucraina, capturat în Republica Moldova – se întorcea din România, unde a dus țigări de contrabandă

În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră din R.Moldova au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN 24 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

 Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți. Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România, notează Deschide.md.

Solicitat telefonic, Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, care se află la fața locului, ne-a comunicat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a declarant pentru Deschide.md că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată,  potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din R.Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a dat bir cu fugiții de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, însă din nefericire și-a pierdut urma.

Șeful-adjunct nu a putut spune ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 992


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți