Social
30 decembrie 2021

Un băiețel de 10 ani a murit de cancer ... Era cel mai mic ”polițist” din Cernăuți

Un băiețel de 10 ani a murit de cancer ...  Era cel mai mic ”polițist” din Cernăuți
30 decembrie 2021

Un băiețel de 10 ani a murit de cancer ... Era cel mai mic ”polițist” din Cernăuți

În secția de terapie intensivă a decedat Oleksandr în vârstă de 10 ani, avea ultimul stadiu al unei tumori pe creier. Din cauza complicațiilor, nu putea să se miște și să vorbească.

În ultimele zile el s-a aflat în stare de inconștiență, a declarat  într-un comentariu pentru UA:Bucovina, directorul interimar al Spitalului Regional pentru Copii din Cernăuți, Oleksandr Teslițki.

În luna noiembrie curent, Sașko a fost operat de medicii Institutului Ohmatdit din Kiev. Pentru tratamentul băiețelului au fost colectați bani la acțiunile de caritate. Operația a fost efectuată la Spitalul de Copii din Cernăuți, deoarece băiatul era netransportabil, a declarat Teslițki.

Visul lui a fost să devină polițist pentru ai proteja pe oameni. În luna februarie curent, băieţelul bolnav de cancer într-un stadiu avansat, a devenit membru al poliţiei naționale din Cernăuți. Polițiștii i-au înmânat o insignă și o uniformă. Polițiștii l-au vizitat și în perioada când băiețelul a fost internat în secția de boli infecțioase.

O perioadă de timp, mama și Alexandru a fost găzduit de Centrul caritabil din Cernăuți ”Orașul binelui”.  Potrivit directorului centrului, Marta Levcenko, Alexandru era al cincilea, cel mai mic copil în famile.  Medicii i-au dat șanse mici de supraviețuire. Voluntara Marta Levcenko a scris despre moartea copilului într-un mesaj postat pe contul ei de Facebook: ”Micul îngeraș Sașko. Acum înălțimile cerurilor vor avea polițistul lor...”

 

Agenția BucPress www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 352


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți