Social
Redactor: Mariana Struț
10 iunie 2019

Un nou ambulatoriu a fost deschis în satul Ostrița, regiunea Cernăuți

Un nou ambulatoriu a fost deschis în satul Ostrița, regiunea Cernăuți

În data de 7 iunie 2019 în satul Ostrița, raionul Herța, regiunea Cernăuți a fost dat în exploatare un nou ambulatoriu. Despre acesta a anunțat Serviciul de presă al Administrației regionale de stat Cernăuți.

În acest sat ambulatoriul funcționa într-o încăpere veche, construită fiind încă în anul 1867. Spațiul era de doar 110 metri pătrați, lipseau condițiile decente. În anul 2016 s-a constatat că această clădire are nevoie de o reconstrucție totală.

Construcția unei noi instituții medicale a început în luna decembrie a anului 2018 în cadrul realizării programului „Medicină rurală accesibilă”. Costul total al construcției instituției medicale s-a estimat la 7.577.000 grivne.

Serviciile medicale prestate la acest ambulatoriu sunt prevăzute pentru locuitorii satului Ostrița adică aproximativ 4 mii persoane, dintre care 1063 copii.

La ambulatoriu sunt angajați 2 medici: Șefa instituției medicale, medicul de practică generală și familiară Aurica Curichieru, cu o experiență mare de lucru, de peste 30 ani și medicul de practică generală Zorina Hacman-Plevan cu o experiență de 18 ani de lucru.

Proiectul a fost realizat grație eforturilor comune ale Guvernului, împreună conducerea comunei, în persoana primarului Vasile Țurcan.

„Nu regret de faptul că am luptat în Parlament pentru a realiza cu succes ideile reformării medicinii în satele noastre”, a declarat în timpul deschiderii ambulatoriului modern parlamentarul Grigore Timiș. Ostrița și alte sate din Ținutul Herța, alegând calea reformei decentralizării, profită astăzi de investiții foarte importante pentru populația de aici, a precizat parlamentarul după ce, cu câteva zile în urmă, a participat la deschiderea unui asemenea centru medical în localitatea Ceahor din raionul Hliboca.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 781

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți