Social
21 mai 2020

Un nou elicopter în regiunea Cernăuți pentru transportul pacienților infectați cu COVID -19

Un nou elicopter în regiunea Cernăuți pentru transportul pacienților infectați cu COVID -19

Regiunea Cernăuți a primit de la Ministerul de Interne al Ucrainei un elicopter medical Mi-8 pentru transportul pacienților infectați cu COVID -19, informează Agenția BucPress.

„În timpul zborului pot fi transportați 4-6 pacienți la o distanță de până la 1200 km”, a spus ministrul de Interne Arsen Avakov, aflat la Cernăuți.

De precizat că în data de 21 mai în regiunea Cernăuți s-au aflat într-o vizită de lucrul Ministrul Sănătății, Maksim Stepanov, Ministrul Afacerilor Interne, Arsen Avakov și Ministrul Cabinetului de Miniștri Oleg Nemcinov.

Ministrul Sănătății a vizitat Spitalul regional din Cernăuți și Spitalul orășenesc Nr.1, unde este internat cel mai mare număr de pacienți cu coronavirus de tip nou COVID-19.

„Am avut discuții cu medicii și asistenții medicali. Am auzit de la ei că sunt gata să acorde ajutor medical în condițiile respective și în continuare. O asemenea provocare poate să aibă loc încă o dată, trebuie să fim pregătiți”, a declarat Maksim Stepanov.

„Regiunea Cernăuți este zona ce suferă cel mai mult din cauza coronavirusului. Către dimineața zilei de 21 mai, din cei 19706 bolnavi de acest virus, 2842 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 în regiunea Cernăuți. Este foarte important să mă familiarizez cu situația la fața locului, să stau de vorbă, în primul rând, cu medicii de acolo, să văd cu ochi proprii de ce au nevoie și unde este necesar ajutorul nostru. De asemenea, intenționez, folosindu-mă de situația, să evaluez desfășurarea celei de-a doua etape a reformei medicale în acest ținut”, a spus Stepanov în cadrul vizitei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 749


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți