Social
Redactor: Leonid Parpauț
10 mai 2022

Un poet din Cernăuți a fost omorât de trupele ruse în Mariupol

Un poet din Cernăuți a fost omorât de trupele ruse în Mariupol
10 mai 2022

Un poet din Cernăuți a fost omorât de trupele ruse în Mariupol

În luptele împotriva armatei ruse pe teritoriul orașului Mariupol a fost omorât militarul și poetul cernăuțean Serhii Skald.

A fost unul dintre luptătorii care a apărat uzina siderurgică Azovstal, devenită o fortăreață în sudul Ucrainei. Poetul Skald avea 43 de ani. Despre moartea militarului din Cernăuți a declarat într-un comentariu pentru audiovizualul public din regiune, consultantul președintelui Consiliului regional Cernăuți, Oleksandr Bilous.

În anul 2014, după Revolutia Demnității din Kiev, Serhii Skald a decis să devina voluntar în zona operațiunilor antiteroriste din estul proseparatist al Ucrainei. A participat la luptele din Avdiivka și la operațiunile de recunoastere ale Corpului de Voluntari ucraineni ”Sector dreapta”. A fost soldat al unui regiment separat Azov. Skald a fost unul dintre apărătorii uzinei metalurgice Azovstal.

Pe pagina sa de Instagram, medicul care tratează luptătorii de la uzină a publicat o forografie a lui Serhii Skald, datată din 1 aprilie curent.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 268


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți