Social
Redactor: BucPress
04 aprilie 2022

Un preot greco-catolic a cerut autorităților din Cernăuți să demoleze monumentul soldatului sovietic din Piața Integrității

Un preot greco-catolic a cerut autorităților din Cernăuți să demoleze monumentul soldatului sovietic din Piața Integrității
04 aprilie 2022

Un preot greco-catolic a cerut autorităților din Cernăuți să demoleze monumentul soldatului sovietic din Piața Integrității

Preotul și capelanul militar al bisericii greco-catolice din Ucraina Vasîli Gasîneți a făcut un apel către autoritățile din Cernăuți, solicitând demolarea monumentului soldatului sovietic din Piața Soborna (Integrității).

„Domnule primar al Cernăuțiului, Roman Kliciuk, vă rog în mod public pentru a doua oară. Dați jos acest simbol al răului, simbol al violatorilor, ucigașilor de femei și copii, din Piața Soborna a orașului nostru. Vă rog", a scris slujitorul altarului pe pagina personală de Facebook.

Îndemnul preotului privind demolarea monumentului „eliberatorului sovietic” s-a bucurat de susținere în rândul internauților cernăuțeni, care au scris în comentarii următoarele:

„Este timpul să scoatem acest gunoi din orașele și satele ucrainene! Ca să nu mai existe vreo menționare despre „curajoasa armată roșie de sânge”!

„Ridicați acolo un monument pentru soldații care și-au jertfit pentru Ucraina”.

„Este timpul!”.

„După părerea mea, o decizie de demolare ar trebui să fie luată imediat în același mod ca și în cazul tancului. Aici ar trebui ridicat un monument al luptătorilor pentru libertatea Ucrainei. Anunțați un concurs și deschideți un cont de strângere de fonduri”.

„În locul acestui gunoi trebuie să stea monumentul eroilor UPA (n.r: Armata Insurecțională Ucraineană)!”

Reamintim că la începutului lunii martie a.c., autoritățile cernăuțene au demontat unul dintre principalele simboluri ale sistemului totalitar sovietic din oraș – „tancul lui Nikitin” din strada Iurii Gagarin.

Foto: Aliona Ciorna

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 953


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți