Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 mai 2022

Un român din Transcarpatia, suspectat de organizarea trecerii ilegale peste frontieră a bărbaților de vârsta recrutării

Un român din Transcarpatia, suspectat de organizarea trecerii ilegale peste frontieră a bărbaților de vârsta recrutării
13 mai 2022

Un român din Transcarpatia, suspectat de organizarea trecerii ilegale peste frontieră a bărbaților de vârsta recrutării

Un locuitor de 36 de ani din satul românesc Apșa de Mijloc, regiunea Transcarpatia, este suspectat că ar fi organizat trecerea frontierei pentru bărbați de vârsta recrutării. Deocamdată, transcarpatianul  a primit aviz  de suspiciune și i se fac demersuri pentru aplicarea  detenției.

Potrivit polițiștilor, bărbatul căuta clienți și le  organiza trecerea ilegală a frontierei contra unei  sume fixe de bani. „A coordonat acțiunile clienților, dând instrucțiuni și sfaturi conform schemei elaborate de el. Prin implicarea altor câteva persoane în activitățile sale ilegale, bărbatul a ajutat la transportul clienților către unul dintre Centrele de prestare a serviciilor administrative  ale raionului, de unde au încercat să treacă granița peste  râul Tisa”, scrie agina de Facebook a Poliției din Regiunea Transcarpatia.

Poliția a inițiat proceduri penale pentru transportul ilegal de persoane peste granița de stat a Ucrainei. La locul de reședință al suspectului, oamenii legii au efectuat o percheziție sancționată de instanță. În consecință, i-au fost confiscate mașina, telefoanele mobile, cartelele SIM și alte probe materiale.

Problema alegerii unei măsuri de reținere pentru transcarpatian  sub formă de detenție este în prezent în curs de rezolvare. El riscă până la 7 ani de închisoare pentru crima săvârșită.

Pe 29 martie, patru recruți au fost reținuți în satul Velykyi Bychkiv pentru încercarea de a trece ilegal granița. Trei locuitori ai satului Apșa de Mijloc  și un locuitor din Zaporojie, cu vârsta cuprinsă între 21 și 56 de ani, au încercat să iasă în străinătate în afara punctului de control.

Un locuitor de 36 de ani din satul Apșa de Mijloc  a reușit să primească 5.000 de dolari de la unul dintre recruți. Cât despre ceilalți trei, a existat un acord pentru a plăti serviciile lor după trecerea graniței.

S-au întocmit rapoarte administrative împotriva tuturor recruților pentru trecerea ilegală sau încercarea de a trece ilegal frontiera de stat a Ucrainei. După aceea, bărbații au fost duși la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1039


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți