Social
04 mai 2022

Un român s-a prefăcut că este polițist și a jefuit o refugiată ucraineană în Spania

Un român s-a prefăcut că este polițist și a jefuit o refugiată ucraineană în Spania
04 mai 2022

Un român s-a prefăcut că este polițist și a jefuit o refugiată ucraineană în Spania

Un cetățean român a fost arestat în Alicante după ce s-a prefăcut că este agent al poliției naționale spaniole și a jefuit o refugiată ucraineancă, informează El Periodic.com, conform digi24.

Tâlhăria a avut loc în centrul orașului, la finalul lunii aprilie. Într-un amestec de engleză și spaniolă, bărbatul i-a spus victimei, o refugiată ucraineancă în vârstă de 64 de ani, că este polițist și că o suspectează că vinde cocaină. El i-a cerut rucsacul pentru percheziție.

Femeia i-a dat rucsacul, iar românul a început să caute în el. Pentru că nu a găsit nimic de valoare, presupusul polițist i-a cerut femeii să-și deschidă haina, ca să vadă dacă nu ascunde droguri. Victima avea sub haină o mică geantă cu bani. Cetățeanul român a cerut geanta pentru percheziție, apoi s-a prefăcut că verifică bancnotele de droguri. Pentru a părea mai credibil, pe parcursul căutării, românul s-a prefăcut că vorbește la telefon cu un alt agent de poliție. Profitând de starea de teamă a victimei, bărbatul a luat banii fără ca femeia să observe, apoi i-a înapoiat geanta.

Ulterior, bărbatul i-a spus refugiatei ucrainene că poate pleca, dar că trebuie să revină a doua zi în același loc cu toate documentele sale.

Victima a plecat speriată și nu a realizat decât atunci când a ajuns acasă că geanta în care avea 1000 de euro era goală.

Imediat, femeia s-a dus și a raportat furtul la poliția spaniolă. În baza descrierii oferite de femeie și a imaginilor surprinse de camerele video din zonă, poliția l-a localizat pe bărbatul căutat și l-a reținut, deși acesta a încercat să fugă și s-a opus arestării.

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 46 de ani, are numeroase antecedente penale pentru fapte similare și urmează să apara în fața instanței.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 92


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți