Social
Redactor: Elvira Chilaru
18 noiembrie 2021

Ungaria a predat Transcarpatiei un lot umanitar de vaccinuri Pentaxim și Tetraxim

Ungaria a predat Transcarpatiei un lot umanitar de vaccinuri Pentaxim și Tetraxim
18 noiembrie 2021

Ungaria a predat Transcarpatiei un lot umanitar de vaccinuri Pentaxim și Tetraxim

Un alt lot umanitar de vaccinuri din Ungaria în valoare de 174 de milioane de forinți a sosit la Ujgorod, centrul administrativ al Transcarpatiei.

Au fost livrate în total 21.000 de vaccinuri: 12.000 de doze de vaccin Pentaxim și 6.000 de doze de vaccin Tetraxim, un vaccin combinat împotriva difteriei, tetanosului, virusului pertussis, Haemophilus influenzae b și poliomielitei. Și, de asemenea, 3 mii 200 de doze de "Verorab" - pentru tratamentul rabiei.

Vaccinurile au fost predate organizației regionale Transcarpatia a Societății de Cruce Roșie Ucraineană.

Consulul general al Consulatului Ungariei la Ujgorod, Jozef Bachkai, a remarcat, că programul de 5 ani (2017-2021) de imunizare a copiilor transcarpatici cu sprijinul guvernului maghiar este în curs de finalizare. Cu toate acestea, programul va furniza alte 6.000 de doze de vaccinuri BCG, care sunt planificate să fie livrate în Transcarpatia în primul trimestru al anului 2022.

Diplomatul maghiar a reiterat că  timp de cinci ani Ungaria a transferat în Transcarpatia circa 116 mii de doze de diferite tipuri de vaccinuri în valoare de 577,5 milioane de forinți, adică peste 47 de milioane de grivne.

„Necesitatea de urgență a apărut din cauza situației critice cu imunizarea în Transcarpatia în 2016-17 la solicitarea autorităților locale și a cadrelor medicale”, a spus Jozef Bachkai.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 225


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți