Social
Redactor: Elvira Chilaru
06 aprilie 2021

Ungaria relaxează carantina, cu un sfert din populație vaccinată

Ungaria relaxează carantina, cu un sfert din populație vaccinată

În Ungaria este planificată vaccinarea a 25% din populație. După aceea, guvernul intenționează să înceapă o relaxare treptată a restricțiilor de carantină asupra coronavirusului.

"Numărul persoanelor vaccinate în Ungaria este de așteptat să ajungă la 2,5 milioane, prag ce  va duce la o relaxare treptată a restricțiilor pandemice - cel târziu la miezul nopții de marți sau miercuri dimineață", a declarat luni Centrul de informații guvernamental (CTC).

Ministrul de interne Sandor Pinter trebuie să confirme că a fost atins pragul  corespunzător de vaccinare împotriva Covid-19. Atunci va intra în vigoare decretul guvernamental 144.

În special, este planificată reducerea restricțiilor de noapte  cu două ore, ele vor  începe la ora 22.00 în loc de ora 20.00. De asemenea, programul de lucru al magazinelor și al unităților comerciale poate dura până la 21.30, dar cu un număr limitat de clienți (unul la fiecare zece metri pătrați).

Cu toate acestea, decretul nu va modifica  funcționarea restaurantelor și hotelurilor - acestea vor rămâne închise.

Școlile și grădinițele se vor redeschide pe 19 aprilie, după ce educatorii și personalul vor fi vaccinați.

Vaccinarea a 2,5 milioane de maghiari ar putea schimba cursul pandemiei, dar „încă mai sunt necesare multe, multe vaccinări înainte de a putea sta liniști”, a declarat luni infecționistul-șef  de la Spitalul Central din Budapesta. Dr. Janos Slavik a spus că, la începutul pandemiei, se credea că imunitatea colectivă ar putea fi atinsă prin vaccinarea a 60-70% din populație, dar apariția mutațiilor virusului, în special versiunea britanică, înseamnă că poate fi necesară vaccinarea a 70-80%  pentru a opri pandemia.

Potrivit Universității Johns Hopkins, Ungaria are cea mai mare rată de mortalitate pe cap de locuitor pe săptămână din lume - peste 21.000 de decese.

În același timp, rata de vaccinare este una dintre cele mai mari din Europa - mai mult de 20% dintre maghiari au primit deja prima doză.

De exemplu, Slovacia vecină ocupă locul 7 în ceea ce privește mortalitatea pe cap de locuitor  în Europa din cauza coronavirusului. Cu toate acestea, arată și statistici bune privind vaccinările. În prezent, această țară cu o populație de 5,5 milioane a vaccinat deja mai mult de 15% din populație cu prima doză.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 209


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți