Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 ianuarie 2021

Ungaria: Vaccinul anti-covid este gata, îl testează pe animale

Ungaria: Vaccinul anti-covid este gata, îl testează  pe animale

Cercetătorii maghiari și austrieci lucrează la un vaccin împotriva Covid-19 pe baza unei proteine din a doua generație. Acum vor începe următoarea etapă și  testarea pe animale.

Un grup de cercetători  de virusologie de la Universitatea din Pecs (PTE) împreună cu compania austriacă de biotehnologie CEBINA au lansat anul trecut un proiect de vaccinul.

După cum a devenit cunoscut, oamenii de știință au finalizat deja faza de laborator in vitro și, după evaluarea rezultatelor, planifică o fază de testare pe animale. Este probabil să înceapă la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie.

Studiile de vaccin maghiar-austriac sunt ușor diferite de alte tipuri, deoarece vaccinul pe care îl dezvoltă aparține categoriei de vaccinuri proteice de a doua generație.

Potrivit lui Ferenc Jakab, șeful Laboratorului Național de Virologie, există trei tipuri de vaccinuri. Vaccinurile de prima generație sunt tradiționale, conțin viruși inactivați sau distruși și au fost folosiți încă din anii 1950.

A doua generație de vaccinuri se face folosind tehnologii mai moderne de biologie moleculară și doar o proteină patogenă specifică.

Și cele mai moderne vaccinuri sunt vaccinurile din a treia generație. Acestea sunt vaccinuri ARN dezvoltate în timpul pandemiei de către Pfizer-BioNtech și Moderna. În vaccinurile de generația a treia, sinteza proteinelor nu are loc în laborator, ci în corpul uman.

Potrivit lui Jakab, prezentând o eficiență de 95-100%, vaccinurile Pfizer și Moderna sunt foarte bune și pot proteja împotriva mutațiilor coronavirusului.

Oamenii de știință spun, că vaccinarea este foarte importantă, deoarece dacă dezvoltăm nivelul de imunitate și apoi ne confruntăm cu o nouă mutație a virusului, vom fi în continuare protejați. Probabil nu 100%, ci 70-75%, ceea ce este, de asemenea, o cifră semnificativă.

Se va reaminti că, pe 26 decembrie, Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19 și a devenit prima țară din UE care a început combaterea infecției de coronavirus cu vaccinuri Pfizer-BioNTech.

Au existat și discuții în Ungaria despre posibila achiziție a vaccinului  rusesc Sputnik V. Cu toate acestea, după o cercetare atentă, Ungaria a abandonat decizia de a cumpăra vaccin rusesc.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 261


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți