Social
05 octombrie 2021

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să își extindă activitatea în Cernăuţi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să își extindă activitatea în Cernăuţi
05 octombrie 2021

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să își extindă activitatea în Cernăuţi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, intenţionează să îşi extindă activitatea în patru mari oraşe din Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat rectorul instituţiei Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, UAIC a demarat demersurile pentru înfiinţarea unor extensiuni în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa, dar şi în municipiul Orhei din Republica Moldova.

În prezent, UAIC are extensiuni în municipiile Chişinău şi Bălţi, din Republica Moldova.

„Suntem într-un stadiu relativ avansat de a iniţia şi alte extensiuni, la Ismail, la Cernăuţi, la Odesa, la Orhei. Practic, deosebire între studenţi nu există. Aceeaşi materie, aceiaşi profesori, acelaşi conţinut educaţional, aceeaşi diplomă, cu aceeaşi vocaţie de a profesa. Deosebirea pare terminologică. Filiala este ceea ce numim în ţară, extensiunea este ceea ce dezvoltăm peste hotare, în Republica Moldova sau Ucraina, cu acelaşi conţinut, cu acelaşi statut, doar că în extensiune depăşim graniţa României”, a afirmat Toader.

Acesta a precizat că finanţarea activităţilor externe este asigurată „tot de la buget”, subliniind că sumele alocate pentru un student din afara graniţelor României sunt de 2,5 ori mai mari decât în ţară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 655


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți