Social
17 februarie 2022

Universitatea de Medicină Cernăuți: Concurs public pentru ocuparea funcţiei de rector

Universitatea de Medicină Cernăuți: Concurs public pentru ocuparea funcţiei de rector
17 februarie 2022

Universitatea de Medicină Cernăuți: Concurs public pentru ocuparea funcţiei de rector

Ministerul Sănătății din Ucraina a anunțat un nou concurs pentru funcția de rector al Universității de Medicină din Bucovina. Alegerile sunt programate pentru 28 aprilie, se specifică în ordinul Ministerului Sănătății.

Documentele candidaților la funcția de rector vor fi prezentate în decurs de 2 luni.

Vom reaminti, în cele două tururi de scrutin, niciunul dintre candidați nu a fost ales la funcția de rector al Universității de Medicină. Majoritatea alegătorilor au votat împotriva tuturor candidaților. Potrivit președintelui comitetului organizatoric al universității, Volodimir Hodorovski, alegerile au fost declrate nule. Ulterior a fost trimisă o scrisoare Ministerului Sănătății, cu solicitarea de anunțare a unui nou concurs la postul de rector. Pentru funcția de rector au candidat: Oksana Andrieți, Anatolii Gojenko, Vitalii Maksimiuk și Victor Polevoi. În al doilea tur al alegerilor au fost admiși candidații Andrieți și Maksimiuk.

Anterior, din cauza unor presupuse falsificări, comisia de concurs a ministerului a respins participarea la alegeri ale candidaților profesori universitari: Victor Bacinschi, Igor Gheruș și Oleksandr Ivașciuk.

Într-un interviu pentru postul public de televiziune UA:Bucovina acești candidați  au confirmat participarea lor la concursul anunțat pentru funcția de rector.   

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 316


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți