Social
Redactor: Mariana Struț
29 martie 2022

Universitatea din Cernăuți a primit ajutoare umanitare pentru refugiați și militari

Universitatea din Cernăuți a primit ajutoare umanitare pentru refugiați și militari
29 martie 2022

Universitatea din Cernăuți a primit ajutoare umanitare pentru refugiați și militari

La data de 28 martie, la Universitatea Națională din Cernăuți a fost primit un lot de ajutor umanitar achiziționat și donat pe cheltuiala prietenilor și partenerilor Centrului Gedankendach din cadrul Universității și a Institutului de Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen. Transmite BucPress.

Printre lucrurile primite: medicamente, alimente, apă de băut, haine. Voluntarii Asociației Ambulanța.Life Iași (România) au folosit fondurile strânse de echipa Unbiversității din Munchen pentru achiziționarea a 880 de doze de insulină (estimate la 10.000 de euro). Voluntarii Universității Naționale Cernăuți și echipa Centrului Gedankendach au predat medicamentul Spitalului Clinic Regional de Copii Cernăuți.

Prorectorul Universității din Suceava „Ștefan cel Mare”, profesorul Ștefan Purici, originar din nordul Bucovinei, a coordonat colectarea și expedierea ajutorului umanitar din România.

Aceasta a fost anunțat pe site-ul Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți.

Din partea Universității Naționale Iurii Fedkovici din Cernăuți, personalul Departamentului de Relații Internaționale a fost responsabil pentru coordonarea ulterioară a livrării.

După descărcarea ajutorului umanitar, voluntarii au distribuit alimente și articole de igienă: unele au fost predate militarilor ucraineni de pe front, iar restul au fost trimise persoanelor refugiate care locuesc în căminele Universității Naționale Cernăuți.

A fost primit și un ajutor pentru militarii care țin piept invaziei ruse de la prietenii români sub formă de tehnică militară - binocluri, veste tactice și încălțăminte.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu     

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 199


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți