Social
Redactor: BucPress
10 martie 2022

Universitățile din România pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina

Universitățile din România pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina
10 martie 2022

Universitățile din România pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina

Universitățile din România vor putea primi cadre didactice refugiate din Ucraina, în baza unui program care gestionează schimburile universitare, a anunțat joi, 10 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul român al Educației.

Profesorii străini vor putea beneficia de burse, în cuantum de maximum 590 de euro pe lună, informează mainnews.ro, potrivit BucPress.

Există un program care gestionează schimburile universitare, prin care universităţile româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina. Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez ca fiind generoase”, a declarat ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi.

Cei care posedă titlul de profesor vor putea primi burse în cuantum de 590 de euro pe lună, cei care au titlul de conferențiar vor putea primi 390 de euro pe lună, cei care au titlul didactic de lector – 360 de euro, iar asistenții universitari pot primi până la 330 de euro pe lună.

Pe 2 martie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a semnat un ordin care permite înscrierea în învăţământul românesc a tuturor copiilor şi tinerilor refugiaţi din Ucraina care doresc acest lucru.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 526


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți