Social
21 iunie 2018

Unul dintre conducătorii vămii „Porubne” din regiunea Cernăuți, prins în flagrant cu 500 euro mită

Unul dintre conducătorii vămii „Porubne” din regiunea Cernăuți, prins în flagrant cu 500 euro mită
21 iunie 2018

Unul dintre conducătorii vămii „Porubne” din regiunea Cernăuți, prins în flagrant cu 500 euro mită

Direcția Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți informează că a fost descoperit mecanismul luării de mită de către angajații vămii „Porbune”. În acest context, a fost prin în flagrant cu 500 euro mită șeful interimat al înregistrării vamale al punctului de trecere „Porubne” (Siret) – informează Agenția BucPress.

În urma cercetărilor efectuate, la locurile de muncă ale altor angajați ai vămii  „Porubne” au fost găsite sume mari de bani (în grivnă și valută străină). Potrivit Serviciului de Securitate și Procuraturii Regionale Cernăuți, este vorba de un mecanism organizat de luare de mită pentru trecerea ilegală a frontierei a bunurilor fără controlul vamal corespunzător. În linii generale, au fost identificate alte patru episoade de luare de mită în valoare de peste 5000 grvine  (circa 170 EURO) – notează BucPress.

Coincidență sau nu, însă, polițiștii de frontieră din România și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 18 percheziții pe raza judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Suceava, deoarece exista suspiciunea că, în perioada iunie 2017 - aprilie 2018, un grup infracţional organizat, format din 12 suspecţi, a traficat numeroase cantităţi de produse accizabile din tutun provenite din spaţiul Ucraina prin introducerea în UE, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.


„Din documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au stabilit că la grupul infracţional au aderat si lucrători din cadrul Sectoarelor Vișeu de Sus și Izvoarele Sucevei, sens în care poliţiştii de frontieră au informat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie pentru documentarea completă a cauzei. Grupul acționa cu sprijinul direct al unor cetăţeni ucraineni, facilitându-le acestora introducerea ilicită în România a numeroase cantităţi de ţigări din spaţiul extracomunitar, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Activitatea grupării era organizată de aşa manieră încât să permită o sincronizare perfectă între diferitele secţiuni ale retelei, reprezentate de persoanele cu atribuţii de preluare şi de transport al produselor traficate direct din frontieră, de persoanele cu atribuţii în depozitarea temporară a acestora la diferite locaţii de pe raza jud. Maramureş, de persoanele cu atribuții de pază și control a frontierei de stat a României cu Ucraina şi de membrii grupării cu rol în coordonarea, transportul, supravegherea traseelor de deplasare înspre beneficiari şi în livrarea efectivă la destinaţie”, potrivit Poliției de Frontieră, citată de Știri pe Surse.

De la membrii grupării a fost ridicată o cantitate mare de produse de contrabandă, traficate din Ucraina. Totodată, până la această dată, au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe vehicule și terminale mobile, folosite de membrii grupului infracţional în activităţile ilicite de transport a ţigărilor provenite din contrabandă, anunță polițiștii.

Sunt oare cele două serii de percheziții realizate de organele competente din România și Ucraina elemente ale unei operațiuni comune din 20 iunie a.c. sau o simplă coincidență? Nu avem o poziție oficială a autorităților în acest sens. Agenția BucPress va reveni cu alte informații pe marginea acestui subiect.  

BucPress  


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2221


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți