Social
15 octombrie 2021

Vacanța de toamnă a elevilor ar putea fi prelungită în Ucraina

Vacanța de toamnă a elevilor ar putea fi prelungită în Ucraina
15 octombrie 2021

Vacanța de toamnă a elevilor ar putea fi prelungită în Ucraina

Guvernul ucrainean discută despre posibilitatea prelungirii vacanței școlare de toamnă cu până la trei sau patru săptămâni din cauza situației epidemiologice, a declarat ministrul adjunct al sănătății, medicul sanitar șef de stat, Igor Kuzin, într-un interviu pentru Radio Ucraina, citat de Radio Cernăuți.

„Vacanțele în instituțiile de învățământ urmau să înceapă de la 25 octombrie. Comitetul permanent pentru siguranță tehnologică și ecologică și situații de urgență a recomandat deja începerea vacanțelor de toamnă cu o săptămână mai devreme, întrucât contribuția totală a elevilor și a profesorilor la procesul epidemic este de aproximativ 10-15%. Luând această decizie, ei încearcă să reducă povara asupra sistemului de sănătate în acele zone în care există o încărcătură excesivă asupra spitalelor”, a declarat Kuzin.

„Cel mai probabil, vacanța va fi mai mare. De obicei durează două săptămâni, discutăm acum despre o perioadă de 3-4 săptămâni",  a spus medicul sanitar șef Igor Kuzin.

Potrivit acestuia,  607 copii sunt spitalizați cucoronavirus, acesta este 21% din numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19, care au fost alocați pe direcția pediatrică.

"Copiii sunt implicați mai activ în procesul epidemic, un număr mare de clase sunt închise din cauza unui caz de coronavirus la un copil sau profesor. Întreaga clasă este considerată pasibilă de a transmite boala  și este închisă la  carantină" condiționată", a spus șeful medic sanitar.

În ceea ce privește incidența copiilor, potrivit medicul sanitar șef de stat, situația variază foarte mult de la o regiune la alta.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 475


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți