Social
Redactor: Mariana Struț
11 octombrie 2021

Vacanța de toamnă a suferit modificări din cauza înaspririi carantinei

Vacanța de toamnă a suferit modificări din cauza înaspririi carantinei
11 octombrie 2021

Vacanța de toamnă a suferit modificări din cauza înaspririi carantinei

Calendarul vacanței școlare de toamnă din 2021 s-a schimbat din cauza înaspririi restricțiilor de carantină în Ucraina.

În unele orașe și regiuni, din cauza deteriorării situației epidemiologice, măsurile de carantină au fost intensificate, având un impact negativ asupra procesului de învățământ în școli, potrivit ACC cu referire la RBC-Ucraina.

Conform recomandărilor propuse școlilor de Ministerul Educației vacanța de toamnă pentru elevi va începe pe 25 octombrie și va dura până pe 31 octombrie. Iar vacanța de iarnă va începe la 25 decembrie și se va încheia pe 9 ianuarie.

Un astfel de calendar de vacanță are un caracter recomandativ este doar orientativ, iar administrațiile școlare în dependență de situația epidemiologică vor decide desinestătător datele de vacanță. Școlile de obicei respectă programul dacă nu apar motive întemeiate pentru a face modificări (epidemii de coronavirus, de exemplu).

În Lviv deja s-a decis trimiterea elevilor din clasele 5-11 din 18 octombrie la învățământul la distanță. După aceea - din 25 octombrie - va fi o săptămână de vacanță, iar procesul de învățământ va fi reluat pe 1 noiembrie.

În regiunea Harkiv, școlarii sunt trimiși în vacanță mai devreme - din 18 octombrie și ținând cont și de cele patru sărbători din ajun.

În alte regiuni, autoritățile locale nu au luat încă decizii cu privire la ajustarea datelor vacanței școlare de toamnă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 548


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți