Social
Redactor: Mariana Struț
28 octombrie 2021

Vaccin în localitățile rurale: oare peste tot în regiunea Cernăuți există puncte de vaccvinare?

Vaccin în localitățile rurale: oare peste tot în regiunea Cernăuți există puncte de vaccvinare?
28 octombrie 2021

Vaccin în localitățile rurale: oare peste tot în regiunea Cernăuți există puncte de vaccvinare?

În fiecare localitate rurală din regiunea Cernăuți, oamenii pot fi vaccinați împotriva COVID-19. În unele localități, echipele medicale lucrează în fiecare zi, în altele – cetățenii trebuie să se adreseze medicului de familie.

Despre aceasta a declarat Oleg Ciornîi, directorul departamentului de sănătate, relatează UA Bucovina.

Potrivit acestuia, funcționarea punctelor de vaccinare în sate, unde sunt doi sau trei doritori să se imunizeze, este inutilă.

În satul Burdei, districtul Cernăuți, locuiesc aproximativ 300 de persoane. Aici nu există un punct de vaccinare împotriva coronavirusului. Oamenii care doresc să se vaccineze trebuie să meargă în localitatea din apropiere.

Maria Honcharyuk, în vârstă de 82 de ani, a spus că ea și mai câțiva săteni au fost duși cu ambulanța într-un alt sat pentru vaccinare.

Oamenii din satele Bila, Revne, Burdei și Strilețkii Kut se pot vaccina în localitatea Strilețkii Kut. Punctul de vaccinare aici lucrează de două ori pe săptămână.

În schimb în satul Cameana punctul de vaccinare lucrează zilnic. Medicul de familie Galina Savciuk susține că telefonează la locuitori și-i îndeamnă să se vaccineze.

Până în data de 27 octombrie în regiunea Cernăuți cu prima doză de vaccin au fost imunizate 171 407 persoane, ce constituie 19,04% din populație. Repelul au făcut 132 925 persoane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 287


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți