Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 ianuarie 2022

Vecinii noștri: „Festivalul Frigului” s-a desfășurat în cel mai rece sat din Ungaria

Vecinii noștri: „Festivalul Frigului” s-a desfășurat în cel mai rece sat din Ungaria
14 ianuarie 2022

Vecinii noștri: „Festivalul Frigului” s-a desfășurat în cel mai rece sat din Ungaria

La prima vedere, nu există nimic special în micul sat îndepărtat Zabar din Ungaria.

Cu toate acestea, un mic sat situat în nordul regiunii Nograd are un record special. Satul Zabar este numit și „Siberia Maghiară”, deoarece înregistrează în mod regulat cea mai rece temperatură medie de iarnă din Ungaria.

Așa că nu este de mirare că satul a decis să înceapă un festival special pentru a celebra minusurile iernii. În 2020, satul a găzduit primul festival al frigului, care a început tradiția, însă anul trecut evenimentul a fost anulat din cauza unui focar de coronavirus.

Dar anul acesta a avut loc pentru a doua oară Festivalul de iarnă de la Zabar. Vizitatorii au putut participa la un concurs culinar, un concurs de vin fiert, degustare de palenka, schi, spectacole de teatru muzical. În plus, Jozef Movnus, campionul mondial ungar la tir de distanță lungă, a aprins vatra festivalului rece cu o săgeată în flăcări.

În sat, chiar și în lunile de primăvară, temperatura poate scădea uneori sub zero, 28 aprilie 2021 s-a măsurat -5,9 ° C. În plus, în lunile de iarnă temperatura poate scădea sub -20 ° C.

Anul trecut, pe 13 februarie, temperatura a scăzut la -25,8 ° C. Există un proverb amuzant despre înghețurile locale în sat. Se spune că în Zabar iarna este atât de frig încât o pisică se rupe în două când vine de după colț.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 358


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți