Social
Redactor: Elvira Chilaru
28 ianuarie 2022

Victimele Holocaustului, comemorate în Transcarpatia

Victimele Holocaustului, comemorate în Transcarpatia
28 ianuarie 2022

Victimele Holocaustului, comemorate în Transcarpatia

Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului a fost marcată în Transcarpatia.

La Ujgorod, reprezentanții comunității evreiești a orașului și a regiunii s-au adunat în apropierea filarmonicii regionale (fosta sinagogă), lângă monumentul care simbolizează stelele în rectilinii ale lui David.

La slujba de comemorare  a participat conducerea orașului Ujgorod,  reprezentanții Consiliului local.

Membrul consiliul de administrație al Fundației Caritabile Hesed Spira, Mihail Galin, a remarcat că naziștii au ucis peste 6 milioane de evrei în diferite țări între 1933 și 1945, inclusiv aproximativ 100.000 care au fost deportați din Transcarpatia în lagărele de concentrare.

Participanții au depus flori la monument, au aprins lumânări și felinare în memoria acestor oameni. Reprezentanții comunității evreiești au recitat un fragment din Tora - despre adevăr, crearea lumii și pace, au citit 20 de psalmi pentru a salva sufletele celor uciși în timpul Holocaustului.

De asemenea, rudele și prietenii foștilor prizonieri din lagărele de concentrare naziste, reprezentanții comunității evreiești și autoritățile orașului s-au adunat la vechiul cimitir evreiesc de lângă memorialul Holocaustului.

Potrivit Consiliului orășenesc Mucacevo, memoria evreilor nevinovați uciși a fost onorată cu rugăciune și depunerea de lămpi la memorial.

Între 14 și 24 mai 1944, 28.584 de evrei au fost trimiși din Mucacevo  și din satele din jur în lagărul de exterminare de la Auschwitz, și doar aproximativ 2.000 s-au întors acasă.

La 27 ianuarie 1945, trupele Primului Front ucrainean au intrat în lagărul nazist de la Auschwitz și au eliberat prizonierii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 330


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți