Social
09 iulie 2020

Viktor Liașko:”Nnimeni nu va fi pregătit pentru o creștere rapidă a numărului de cazuri de noul coronavirus

Viktor Liașko:”Nnimeni nu va fi pregătit pentru o creștere rapidă a numărului de cazuri de noul coronavirus

Epidemiologul-şef ucrainean, Viktor Liaşko, a avertizat că numărul real de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în Ucraina ar putea ajunge la 150.000, existând riscul ca, astfel, ţara să devină noul epicentru al pandemiei de coronavirus în Europa, potrivit Rador.

"Trebuie să luăm în calcul și să fim pregătiți pentru cele mai pesimiste scenarii. Ne este frică? Da, ne este frică. Ne pregătim? Da, suntem pregătiţi. Dar nimeni nu va fi pregătit pentru o creștere rapidă a numărului de cazuri" - a explicat Liaşko, într-un interviu pentru BBC Ucraina.

Potrivit epidemiologului, care deţine şi funcţia de viceministru al sănătăţii în guvernul ucrainean, statisticile arată că, în medie, în Ucraina sunt depistate aproximativ 35% din numărul total de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Cu toate acestea, oficialul a dat asigurări că "nu are loc nicio manipulare a datelor și că nicăieri în lume nu sunt depistate 100% din cazuri".
Viktor Liaşko a mai subliniat că sistemul de sănătate din Ucraina nu va face faţă dacă vor exista prea mulți pacienți infectaţi cu noul coronavirus. "Sunt convins că acest lucru (o reizbucnire a cazurilor de COVID-19, n.red) nu se poate întâmpla vara, deoarece sunt excluse alte boli asemănătoare gripei. Dar, dacă neglijăm măsurile de carantină, prognozele pot fi imprevizibile" - a adăugat Viktor Liaşko.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 270

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți