Social
Redactor: Svetlana Pantea
16 februarie 2022

Ziua Unităţii, o nouă sărbătoare naţională

Ziua Unităţii, o nouă sărbătoare naţională
16 februarie 2022

Ziua Unităţii, o nouă sărbătoare naţională

La 16 februarie în  Ucraina a fost marcată Ziua unităţii, o nouă sărbătoare naţională iniţiată de Preşedintele ucrainean, Volodmyr Zelenski, în urma tensionării situaţiei la graniţa Ucrainei cu Federaţia Rusă şi posibila unei noi amenţinţări  din partea acestui stat.

La Cernăuţi, Ziua unităţii a fost marcată prin arborarea solemnă a steagului de stat pe clădirile administrative ale oraşului. De asemenea, a avut loc marşul solemn al unităţii la care au participat mai mulţi tineri, defilând steagul Ucrinei pe străzile principale ale oraşului,

Participanții susțin că principalul obiectiv al acțiunii a fost atragerea unei atenții suplimentare asupra agresiunii Ucrainei din partea Rusiei.

„Sunt aici pentru ca noi să ne unim, ca Ucraina să prospere, ca să fie pace. Sunt sigură că totul va fi bine,  armata noastră este foarte bună şi sigur vom învinge”, a spus Olena.

„În aceste zile, fiecare dintre noi suferă din cauza unei situații tensionate, nu știm cum se va termina. Cu toate acestea, este atât de frumos să-i vezi pe toți oamenii de aici împreună, să înțelegi că Ucrainei nu i-a fost frică, nu a intrat în panică, ci dimpotrivă - a ieșit și a arătat că va rezista până la capăt”, a spus artistul Anatolii.

„Pentru mine această sărbătoare înseamnă că, toate regiunile, de la Doneţk până la Lviv sunt împreună. Suntem o ţară unită, liberă şi independentă.”, a menţionat studenta Anastasia.

Reamintim, că zilele trecute, Președintele Ucrainei Volodmyr Zelensky a semnat decretul privind numirea zilei de 16 februarie drept Zi a Unității. Această sărbătoare a fost introdusă din cauza agravării situației de la granița cu Ucraina și a amenințării cu un posbil  război pe scară largă cu Rusia.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 497


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți