Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe”, Cernăuți - 2017
Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi a organizat în data de 17 decembrie 2017, în sala Palatul Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi de pe str. Schiller, 11, tradiționala Sărbătoare a obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe”
Lipsă de carte românească în bibliotecile Ținutului Herța – interviu cu Elena Mihai
Este constatată o lipsă acută de carte românească în bibliotecile herțene – declară pentru BucPress TV și RFI România șefa rețelei raionale de biblioteci, directoarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi” din Herța, Elena Mihai.
Universitatea de Vest, în vizită la tinerii români din regiunile Cernăuți și Transcarpatia
Consulatul României la Solotvino și Consulatul General al României la Cernăuți au găzduit prezentarea ofertei educaționale a Universității de Vest din Timișoara, delegația UVT fiind condusă de Otilia Hedeșan, prorectorul universității.
Film documentar - Efecte tragice ale Legii Educației asupra românilor din Ucraina
Românii din Ucraina sunt nemulțumiți de adoptarea noii Legi a Educației, care, prin Art. 7, reduce dreptul la studii în limba maternă pentru minoritățile naționale. Filmul arată care sunt formele de luptă a românilor din Ucraina pentru a menține identitatea lingvistică și școala românească.
„Dialoguri artistice” - expoziție comună a artiștilor plastici din Suceava și Cernăuți
La Cernăuți, s-a desfășurat o expoziție comună a artiștilor plastici, intitulată „Dialoguri artistice”, evenimentul fiind încadrat în seria de manifestări consacrate Zilei Naţionale a României. Despre aceasta a comunicat pentru BucPress TV Niculai Moroșan, președintele filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
BucPress TV: Gina Puică și Ștefan Hostiuc despre cenaclul „Mașina cu poeți”
Scriitorul și criticul literar Ștefan Hostiuc a declarat că cenaclul transfrontalier „Mașina cu poeți” este un proiect fără precedent în lumea literară românească și ucraineană. Interviurile realizate de jurnaliștii BucPress TV poate fi vizionat în subsolul acestui text.
BucPress TV: Forumul Internațional „Intermarium” la Cernăuți - opinii, impresii, comentarii
În data de 23-24 noiembrie 2017 la Cernăuţi s-a desfăşurat forumul internaţional „Intermarium – de la proiect informaţional la realitate civilizaţională”. BucPress TV prezintă opinii și comentarii ale participanților acestui forum.
BucPress TV: Ministrul consilier Ionel Ivan la Forumul „Intermarium” din Cernăuți
Ministrul consilier Ionel Ivan a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliștilor BucPress TV, amintit despre cooperarea ucraineano-română, dar și despre primejdiile și barierele de sorginte informațională apărute în calea proceselor de integrare din estul european.
„Suntem determinați să strângem legăturile culturale și administrative cu Cernăuțiul” - viceprimar sector 2 București
Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2 București, a comunicat pentru BucPress TV că a găsit la Cernăuți o deschidere din partea autorităților locale, iar Primăria sector 2 București este determinată să strângă legăturile culturale și administrative cu vechea urbe bucovineană.
Răzvan Munteanu: Sperăm că în 2-3 luni vom avea rezultate concrete privind linia aeriană București-Cernăuți (VIDEO)
O delegație din București s-a aflat timp de două zile la Cernăuți, unde s-a întâlnit cu conducerea orașului pentru a identifica posibilitatea de a deschide o linie aeriană București – Cernăuți.
Aurel Roșca, medic - interviu pentru BucPress TV despre congresul medicilor români de pretutinden
Aurel Roșca, medic - interviu pentru BucPress TV despre congresul medicilor români de pretutinden
„La Cernăuți au avut loc schimbări pozitive în ultimii 18 ani” – profesorul german Klaus Bochmann
Klaus Bochmann a amintit în cadrul unui interviu pentru BucPress TV despre proiectele științifice pe care le-a realizat cu 18 ani în urmă la Cernăuți, dar și despre experiența de neuitat a aflării la un stagiu academic în România, unde a învățat limba română.
Vasile Dumbravă: „Drepturile minorităților naționale din Ucraina reprezintă o problemă actuală”
„Drepturile minorităților naționale din Ucraina reprezintă o problemă actuală”, consideră coordonatorul de proiecte MIL, Vasile Dumbravă, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru BucPress TV.
Grigore Timiș la deschiderea stadionului din Noua Suliță
Visul copiilor din orăşelul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, dar şi a semenilor lor din localitatea Marşinţi, care este în apropierea acestui centru raional, de a avea un teren sportiv în aer liber s-a împlinit.
Andreea Păstîrnac: Discutăm într-un mod mult mai deschis și direct despre situația românilor din Ucraina
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a aflat în perioada 21-22 august a.c., în prima vizită oficială în Ucraina. Andreea Pastîrnac a acordat un interviu în exclusivitate platformei de opinie și actualitate românească BucPress TV.
„Am găsit o ușă larg deschisă din partea primăriei Cernăuți” – consilier la Primăria Sectorului 1 București pentru BucPress TV
Primăriile Cernăuți și București vor înființa grupuri de lucru mixte pentru implementarea unei serii de proiecte bilaterale. Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul unei întâlniri a consilierilor Primăriei Sectorului 1 București (Răzvan Munteanu și Dan Filimon, consilieri ai primarului Daniel Tudorache) cu reprezentanții primăriei orașului Cernăuți,
Investigatie BucPress TV: Grădinița românească din Cernăuți - un vis îndepărtat
Multaşteptata grădiniţă multinaţională cu grupe româneşti din Cernăuţi nu va fi inaugurată la 1 septembrie 2017, aşa precum a promis domnul primar Oleksii Kaspruk în cadrul întâlnirii din luna noiembrie 2016 cu liderii societăţilor româneşti din ţinut şi cu doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi – informează BucPress.
BucPress TV - Ștefania Rareș la Cernăuți
Impresiile îndrăgitei inteprete de muzică populară românească Ștefania Rareș despre spectacolul de gală dedicat românilor de pretutindeni organizat la Cernauti cu prilejul lansării albumului tânărului interpret bucovinean Ilie Caraș 05.06.2017
Primarii satelor româneşti din raionul Herţa în Rada Supremă a Ucrainei
Reportaj BucPress TV de la Kiev
Uniunea Ucrainenilor din România primeşte anual din partea statului român un sprijin de peste 7 milioane RON
Interviu cu parlamentarul român de origine ucraineană Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate