Parada Portului Popular Românesc din Cernăuți
Cea de-a treia ediție a Paradei Portului Popular Românesc, organizată pe strada Domnească de cândva a Cernăuțiului, a adunat zeci și sute de români îmbrăcați în haine naționale
În regiunea Cernăuți ar putea să apară o importantă comună românească Mahala-Ostrița
În data de 21 aprilie 2017 la Administrația Regională de Stat Cernăuți a fost depusă pentru a doua oară cererea de creare a unei comune, care să includă satele românești Mahala, raionul Noua Suliță și Ostrița, raionul Herța. Despre aceasta a comunicat primarul de Mahala, Elena Nandriș, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru BucPress TV.
Dialog poetic despre Ion Vatamanu: scriitorii Ilie T. Zegrea și Arcadie Suceveanu la BucPress TV
La 1 mai 2017 se împlinesc 80 de ani de la nașterea lui Ion Vatamanu. S-a născut în satul Costiceni, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
BucPress TV: Eleonora Moldovan si oaspeti din România la Oprișeni
În data de 18 aprilie 2017 în localitatea Oprișeni, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți a fost dezvelit bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost dezvelit la Oprișeni, regiunea Cernăuți (VIDEO)
În data de 18 aprilie 2017 în localitatea Oprișeni, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți a fost dezvelit bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Jurnalistul Vitalie Zâgrea în dialog cu poetul, scriitorul și dramaturgul herțean Gheorghe Calamanciuc II
BucPress TV: Jurnalistul Vitalie Zâgrea în dialog cu poetul, scriitorul și dramaturgul Gheorghe Calamanciuc, originar din Mihorenii Herței, stabilit cu traiul în Republica Moldova.
Jurnalistul Vitalie Zâgrea în dialog cu poetul, scriitorul și dramaturgul herțean Gheorghe Calamanciuc
BucPress TV: Jurnalistul Vitalie Zâgrea în dialog cu poetul, scriitorul și dramaturgul Gheorghe Calamanciuc, originar din Mihorenii Herței, stabilit cu traiul în Republica Moldova.
Românii din Iordănești au protestat în fața Administrației Regionale de Stat Cernăuți
Românii din satul Iordănești, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, localitate de pe Valea Siretului, au protestat astăzi în fața Administrației Regionale de Stat Cernăuți, atenționând autoritățile că școala nr. 1 din satul lor se dărâmă.
Ajutor umanitar din România pentru persoanele strămutate din Donbas (interviu)
În data de 8 aprilie 2017 la Cernăuți a avut loc o întâlnire a oamenilor cu suflet mare din România cu persoanele strămutate din Donbas. Au fost transmise tiruri de ajutoare umanitare pentru persoanele strămutate, dar si pentru persoanele care au rămas în zona de conflict
BucPress TV: Viorel Iastremschi la intrunirea pedagogilor din Tarnauca
La Târnauca, regiunea Cernăuți, a fost discutată soarta școlilor românești din localitate.
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate