Lupta pentru limba română (partea a doua) – documentar TVR Internațional
Despre dificultăţile românilor din Regiunea Cernăuți, de a studia și de a vorbi în limba maternă, într-un nou episod din seria celor nouă dedicate comunităților istorice de români din Ucraina - “La un pas de România”.
Podul ce leagă raioanele Herța și Noua Suliță continuă să se dărâme
Podul ce leagă prin satul Lunca raioanele Herța și Noua Suliță continuă să se dărâme. O placă de beton din acest pod s-a deteriorat zilele acestea.
„Lupta pentru limba română” – documentar TVR Internațional despre lupta românilor din Ucraina pentru dreptul la educație în limba maternă
Sunt români născuţi în Ucraina. Îşi doresc ca şi copiii lor să înveţe în limba română la şcoală. Despre dreptul de a studia în limba maternă aflăm în primul episod documentar al celei mai recente serii a emisiunii ”La un pas de România”, difuzat pe 12 aprilie, la TVR Internațional.
Cernăuți-2018: Caravană cinematografică românească și spectacol de muzică populară
În data de 11 aprilie a.c. la Cernăuți au fost lansate două proiecte culturale importante legate de cinematografia românească și de muzica populară de mare ținută artistică. În 2018 la Cernăuți și Izmail va avea loc Caravana Cinematografică „Români pentru Români” (ediția a III-a) și Cinemateca Română, dar și un spectacol de muzică populară românească de mare ținută artistică
BucPress TV: La stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului au fost comemorați arcașii și răzeșii moldoveni
În data de 9 aprilie 2018, a doua zi după Învierea Domnului, în Codrii Cosminului la Stejarul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt tradițional au fost cinstiți toți arcașii și răzeșii moldoveni care și-au dat viața, apărând dreapta credință și pământul strămoșesc – informează BucPress.
BucPress TV: Expoziția „Paștele în Bucovina”, Cernăuți 2018
Serviciul Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei a vernisat la Consulatul General al României la Cernăuți expoziția „Paştele în Bucovina”. Expoziţia cuprinde imagini cu ouă încondeiate, ilustrând diversitatea motivelor tradiţionale încărcate de simboluri specifice Bucovinei, zonă în care meşteşugul încondeierii ouălor a devenit o adevărată artă – notează BucPress.
TVR, Film documentar despre masacrul de la Fântâna Albă
TVR, Film documentar despre masacrul de la Fântâna Albă
BucPress TV: Ceremonia de comemorare din 2018 a victimelor Masacrului de la Fântâna Albă din 1941
Români și ucraineni s-au adunat pentru a-și aduce aminte de cei uciși în urmă cu 77 de ani. Aici cu doar câțiva ani în urmă a fost ridicat un Memorial în amintirea eroilor neamului omorâți la Fântâna Albă.
Ceremonia de comemorare a victimelor Masacrului de la Fântâna Albă din 1941
Români și ucraineni s-au adunat aici pentru a-și aduce aminte de cei uciși în urmă cu 77 de ani.
Câștigătorii Eurovision România față în față cu jurnaliști români din comunitățile istorice
Reprezentanții Românei la concursul Eurovision, ediția 2018, trupa The HUMANS, au fost alături de cei 30 de jurnaliști de limba română din comunitățile istorice, participanți ai proiectului MRP: „Itinerar Centenar pentru jurnaliștii din comunitățile istorice”.
La Cernăuți a fost celebrată Ziua mondială a poeziei
Societatea Scriitorilor Români din Cernăuţi a organizat la Biblioteca ştiinţifică regională „Mihailo Ivasiuk” o masă rotundă sub genericul „Bucovina în poezia românească” – informează Agenția BucPress.
Liceul din Herța a aniversat cei 230 de ani de la nașterea lui Gheorghe Asachi
Discursul lui Ionel Ivan, ministru consilier, la manifestarea literară închinată celor 230 de ani de la nașterea „deschizătorului de drumuri” - Gheorghe Asachi
Lebedele de pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți - BucPress TV
Peste 130 de lebede iernează pe lacul din Ciortoria, raionul Chițmani. De la un an la altul numărul lebedelor care poposesc crește
Marius Baica la BucPress TV, despre succesele sportivilor din regiunea Cernăuți la turneele internaționale
otrivit sportivului român Marius Baica, președintele Federației Sportive Regionale de Skanderbeg Cernăuți
Alexandrina Cernov, despre identitatea națională și lingvistică a românilor din Ucraina
Românii din nordul Bucovinei sunt antrenați într-o luptă permanentă pentru păstrarea identității lingvistice și naționale. Cum poate fi păstrată ființa națională românească în cazul etnicilor români din Ucraina?
Natalia-Elena Intotero a prezentat bilanțul vizitei sale la Cernăuți (interviu BucPress TV)
În data de 2 martie 2018 în regiunea Cernăuți a întreprins o vizită de lucru Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni – informează BucPress.
Talent și Efort. Simbolurile românității din Cernăuți - Trinitas TV
Talent și Efort. Simbolurile românității din Cernăuți. Trinitas TV - Realizator: Mihaela Poenaru
Interviu cu Gabriel Dorobantu, ianuarie 2018
Gabriel Dorobantu în dialog cu Vitalie Zâgrea, Cernăuți, 28 ianuarie 2018
Interviu cu Elena Merișoreanu
BucPress TV - Elena Merișoreanu în dialog cu Vitalie Zâgrea, Cernăuți 28 ianuarie 2018
Ilie Caraș în dialog cu Vitalie Zâgrea, 28.01.2018, Cernăuți
La Cernăuți, în data de 28 ianuarie 2018, a avut loc Spectacol extraordinar”Hora mare-n Gara mica” - un proiect inițiat de Centrul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Liga Tineretului Român ”Junimea” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate