București – 2018: Bucovina reîntregită prin cântec, port popular și valori autentice
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an la București să se desfășoare Festivalul Bucovinei, festival la care participă colective folclorice, meșteri populari, artiști amatori și profesioniști din nordul și sudul Bucovinei.
Incendiu de proporții la Cernăuți
Mai multe persoane au fost evacuate, incendiul fiind localizat cu ajutorul tuturor autospecialelor din oraș. Potrivit secretarului primăriei Cernăuți, Vasil Prodan, acesta este unul dintre cele mai puternice incendii din ultimii 20 de ani din oraș, cuprinzând o suprafață de 1.600 metri pătrați.
Elena NANDRIȘ, primarul comunei Mahala despre înfrățirea cu comuna Hida, România
La 28 noiembrie 2018, o delegație reprezentativă a comunei Mahala, regiunea Cernăuți în frunte cu doamna primar Elena Nandriș s-a aflat într-o vizită oficială în comuna Hida, județul Sălaj, unde a fost semnat acordul de înfrățire a celor două localități din Ucraina și România. Mai multe detalii despre acest acord de colaborare și înfrățire veți afla din interviul acordat de doamna primar Elena Nandriș reporterului BucPress TV din Cernăuți!
Se mai vorbește limba română în satul Ceahor din regiunea Cernăuți?
BucPress TV: Se mai vorbește limba română în satul Ceahor din regiunea Cernăuți? Veronica Hrițcu, conf. univ. dr., analizează situația lingvistică din satul Ceahor, un sat ucrainizat din regiunea Cernăuți, amintind despre generațiile de odinioară și situația de acum.
Români din lumea întreagă au participat la Congresul Spiritualității Românești de la Alba Iulia
BucPress TV: Români din lumea întreagă au participat la Congresul Spiritualității Românești de la Alba Iulia - 2018
Români din regiunea Cernăuți la Alba Iulia de 1 decembrie
Pe drumul Unirii românilor - 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România
BucPress TV: Omagierea lui Aron Pumnul la Cernăuți
Cernăuți: Ziua Națională a României, Ziua Bucovinei și bicentenarului nașterii lui Aron Pumnul
În perioada 27-28 noiembrie la Cernăuți au avut loc o serie de evenimente culturale dedicate Zilei Naționale a României, Zilei Bucovinei și împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Aron Pumnul – informează Agenția BucPress.
Festivalul Filmului Istoric în Bucovina - BucPress TV, proiectare online
BucPress TV: „Lebe negre și albe în lacul geopolitic al Mării Negre”
La Constanța, în data de 17 noiembrie, a avut loc masa rotundă internațională pe teme geopolitice cu titlul „Marea Neagră – un lac geopolitic al lebedelor? Lebede albe și negre la linia orizontului”, eveniment la care au participat experți politici, analiști, directori de centre de studii și de presă, diplomați, oameni politici din România, Turcia și Ucraina (Cernăuți și Kiev).
Experți din România au sosit la Cernăuți să împărtășească Ucrainei experiența în sfera autoguvernării locale
Universitatea Națională din Cernăuți găzduiește în perioada 14-15 noiembrie 2018 un important eveniment științific, la care participă primari ai localităților din nordul Bucovinei, oameni de știință, activiști ai societății civile din Ucraina.
Revista ”Mesager bucovinean” așteptată cu drag în casele românilor de pretutindeni
Această publicație este rodul unui parteneriat productiv a trei societăți, din trei state: România, Ucraina și Republica Moldova
Olimpiada orășenească Cernăuți la limba și literatura română
La Cernăuți s-a desfășurat etapa a doua a Olimpiadei orășenești la limba și literatura română. Anul acesta la Olimpiadă au participat 27 de elevi din clasele a șaptea, a opta, a noua, a zecea și a unsprezecea din cele patru școli cu predarea în limba română din orașul Cernăuți, informează Agenția BucPress.
Jurnaliști și profesori din Baia Mare, în vizită în nordul Bucovinei
O delegație de jurnaliști și profesori din municipiul Baia Mare, România, se află într-o vizită în nordul Bucovinei cu scopul stabilirii de noi legături culturale și profesionale cu românii din regiunea Cernăuți
BucPress TV: Ediție muzical-culturală din Cernăuți
Alexandrina Cernov: Nu sunt de acord cu modul de implementare a legilor privind limba ucraineană
Directorul Editurii „Alexandru cel Bun” din Cernăuți în cadrul unui interviu acordat BucPress TV își exprimă părerea pe marginea modului de implementare în Ucraina a legilor despre limba ucraineană și limba de stat în educația națională.
Interviul cu maestrul Eugen Doga de BucPress TV, difuzat din Londra de ARCA TV
Interviul cu maestrul Eugen Doga, realizat de BucPress TV din Cernăuți, a fost difuzat din Londra de ARCA TV - televiziunea românilor de pretutindeni. Urmăriți emisiunea integral sau doar contribuția BucPress, începând cu 2 h 49 min.
Piesa „Unchiul Vania” de Anton Cehov a fost pusă în scenă la Cernăuți de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani
Teatrul Academic Muzical-Dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuți a găzduit un spectacol de zile mari: piesa „Unchiul Vania” de Anton Cehov a fost pusă în scenă la Cernăuți de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Acest spectacol a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru românii din Cernăuți – informează Agenția BucPress.
Tinerețea Bucovinei adunată în jurul artei marțiale europene - Pankration
Sute de tineri s-au adunat duminică, 28 octombrie 2018 la Complexul Sportiv ”Olimpia” din orașul Cernăuți, unde s-a desfășurat Campionatul regional de Pankration.

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate