Aurel Roșca, medic - interviu pentru BucPress TV despre congresul medicilor români de pretutinden
Aurel Roșca, medic - interviu pentru BucPress TV despre congresul medicilor români de pretutinden
„La Cernăuți au avut loc schimbări pozitive în ultimii 18 ani” – profesorul german Klaus Bochmann
Klaus Bochmann a amintit în cadrul unui interviu pentru BucPress TV despre proiectele științifice pe care le-a realizat cu 18 ani în urmă la Cernăuți, dar și despre experiența de neuitat a aflării la un stagiu academic în România, unde a învățat limba română.
Vasile Dumbravă: „Drepturile minorităților naționale din Ucraina reprezintă o problemă actuală”
„Drepturile minorităților naționale din Ucraina reprezintă o problemă actuală”, consideră coordonatorul de proiecte MIL, Vasile Dumbravă, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru BucPress TV.
Grigore Timiș la deschiderea stadionului din Noua Suliță
Visul copiilor din orăşelul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, dar şi a semenilor lor din localitatea Marşinţi, care este în apropierea acestui centru raional, de a avea un teren sportiv în aer liber s-a împlinit.
Andreea Păstîrnac: Discutăm într-un mod mult mai deschis și direct despre situația românilor din Ucraina
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a aflat în perioada 21-22 august a.c., în prima vizită oficială în Ucraina. Andreea Pastîrnac a acordat un interviu în exclusivitate platformei de opinie și actualitate românească BucPress TV.
„Am găsit o ușă larg deschisă din partea primăriei Cernăuți” – consilier la Primăria Sectorului 1 București pentru BucPress TV
Primăriile Cernăuți și București vor înființa grupuri de lucru mixte pentru implementarea unei serii de proiecte bilaterale. Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul unei întâlniri a consilierilor Primăriei Sectorului 1 București (Răzvan Munteanu și Dan Filimon, consilieri ai primarului Daniel Tudorache) cu reprezentanții primăriei orașului Cernăuți,
Investigatie BucPress TV: Grădinița românească din Cernăuți - un vis îndepărtat
Multaşteptata grădiniţă multinaţională cu grupe româneşti din Cernăuţi nu va fi inaugurată la 1 septembrie 2017, aşa precum a promis domnul primar Oleksii Kaspruk în cadrul întâlnirii din luna noiembrie 2016 cu liderii societăţilor româneşti din ţinut şi cu doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi – informează BucPress.
BucPress TV - Ștefania Rareș la Cernăuți
Impresiile îndrăgitei inteprete de muzică populară românească Ștefania Rareș despre spectacolul de gală dedicat românilor de pretutindeni organizat la Cernauti cu prilejul lansării albumului tânărului interpret bucovinean Ilie Caraș 05.06.2017
Primarii satelor româneşti din raionul Herţa în Rada Supremă a Ucrainei
Reportaj BucPress TV de la Kiev
Uniunea Ucrainenilor din România primeşte anual din partea statului român un sprijin de peste 7 milioane RON
Interviu cu parlamentarul român de origine ucraineană Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni va vizita în curând regiunea Cernăuți – interviu în exclusivitate pentru BucPress TV
BucPress TV - jurnaliștii Vitalie Zâgrea și Marin Gherman din Cernăuți în dialog cu doamna Andreea Păstîrnac, Ministrul Românilor de Pretutindeni (07 iunie 2017, Parlamentul UE, Bruxelles)
Interviu cu Liliana Țuroiu, președintele ICR
Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, a comunicat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate platformei BucPress TV şi postului de Radio Cernăuți că ICR va sprijini în continuare proiectele culturale româneşti care se desfăşoară în regiunile Cernăuți, Transcarpatia şi Odesa, menționând unele aspecte importante ale procesului de modernizare a instituției pe care o conduce.
Realitatea de pe frontul din estul Ucrainei redată printre lacrimi de românii din ţinutul Herţa
Postul de televiziune Canal 2 din Chișinău, Republica Moldova împreună cu reproterii BucPress au realizat un reportaj despre participarea tinerilor români din regiunea Cernăuți la acțiunile antiteroriste din estul Ucrainei.
IOAN BOCŞA şi Ansamblul ICOANE în Pătrăuții de jos, Bucovinei - 27.05.17
IOAN BOCŞA şi Ansamblul ICOANE Ardealului în Pătrăuții de jos, Bucovinei - 27.05.17
Școala jurnalistului român la Cernăuți, 26.05.2017
La Cernăuți, în data de 26 mai 2017, s-a desfășurat, în premieră, o Școală a jurnalistului român, care a fost organizată de Centrul Media BucPress (Cernăuți) și Asociația Convergențe Europene - ACE (București)
Elevii de la Gimnaziul Alexandru cel Bun din Cernăuți la cetatea Kameaneț 1
Conferință științifică internațională la Cernăuți, dna Corina Gribincea, Chișinău
Gimnaziul românesc nr. 6 din Cernăuţi, 26.05.2017 - Ultimul sunet de clopoțel
Gimnaziul românesc nr. 6 din Cernăuţi, 26.05.2017 - Ultimul sunet de clopoțel
Conferință științifică internațională la Cernăuți, Sergiu Dan, București
Ucraina - Romania - Republica Moldova
Interviu cu Octavian Magas, participant la operațiunile antiteroriste
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate