Opinie
 • Învățământul în limba română din sudul Basarabiei riscă să fie lichidat (Opinie)

  Administraţia regională din Tatarbunar a lansat acum două zile ideea trecerii şcolii din satul Borisăuca de la predare în limba română la predare în limba ucraineană. În regiunea Odessa mai erau, în anul 2018, doar patru şcoli cu predare în limba română – se pare că din toamna anului 2019 vor rămâne trei.
  18.07.2019
 • Patriarhul Ecumenic: Autocefalia ucraineană nu este diferită de alte biserici locale autocefale

  Autocefalia ucraineană nu este diferită de alte biserici locale autocefale, a declarat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, comentând astfel afirmațiile Rusiei despre dependența noii Bicerici Ortodoxe a Ucrainei de Constantinopol, potrivit unui interviu acordat TSN, citat de Pagina de Rusia.
  15.07.2019
 • Cernăuți: „Revolta” și penitența lui Dumitru Covalciuc

  Cu mai puțin de un an până la dezmembrarea imperiului sovietic, adică în 1990, după patru ani de reforme gorbacioviste, când restructurarea (”perestroika”) și publicitatea (”glasnosti”) – preceptele fundamentale ale politicii celui care a îngropat URSS-ul – erau în apogeu, la filiala din Cernăuți a editurii”Carpați” apare un straniu roman intitulat ”Revolta”, semnat de Dumitru Covalciuc. Î
  12.07.2019
 • Belarus este dispus să găzduiască noi convorbiri de pace Ucraina-Rusia

  Belarus s-a declarat gata să găzduiască o nouă rundă de convorbiri de pace Ucraina-Rusia, aşa cum a sugerat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează DPA.
  09.07.2019
 • Politolog rus: ”Kremlinul devine victima propriei înșelăciuni” (opinie)

  Regimul rus devine o victimă a propriei maniere de bluf și înșelăciune, care mai devreme sau mai târziu se va întoarce împotriva sa”, scrie pe Facebook analistul politic rus Lilia Șevțova, potrivit paginaderusia.ro.
  04.07.2019
 • Deschiderea punctelor vamale la Probotești și Crasna din regiunea Cernăuți – sub un mare semn de întrebare

  Noul șef al Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, Maxim Nefodov, a declarat că numărul de vămi va fi redus substanțial în Ucraina. El a menționat că din cele 26 de vămi existente vor rămâne vreo 5-6. Într-un interviu pentru „Ekonomicina Pravda” (Adevărul European), Nefodov a spus că își dorește să reducă numărul vameșilor și să inițieze o reformă în acest sens.
  04.07.2019
 • OPINIE | România și Ucraina au avut temeri diferite privind schimbarea puterii de la Chișinău

  România și Ucraina au avut temeri diferite în legătură cu schimbarea puterii din Republica Moldova. În timp ce Ucraina se temea de refacerea unei relații cu Federația Rusă chiar la granițele ei, o parte din oamenii de decizie de la București încă susțineau reprezentanții fostei guvernări. Opiniile au fost prezentate la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite
  03.07.2019
 • Premierul R.Moldova, Maia Sandu, la București: Avem mare nevoie de sprijinul României

  “Sunt bucuroasă și onorată să revin la București, de data aceasta în calitate de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu. Este prima vizită a șefului Executivului, după recunoașterea Guvernului moldovean.
  02.07.2019
 • Noi “schisme” primejdioase în Ucraina

  După nici jumătate de an de la înființarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei / BOU (condusă de mitropolitul Epifanie), pe baza tomosului acordat de Patriarhia Constantinopolului în ianuarie a.c. și organizarea, în decembrie 2018, a unui Sinod extins cu participarea înalților ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene – Patriarhia Kievului (patriarh Filaret) și ai Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucrainene (
  25.06.2019
 • Polonia doreşte prelungirea sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse

  Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz a declarat că Kremlinul nu şi-a schimbat atitudinea faţă de Ucraina de aceea este necesar ca UE să reacţioneze în mod corespunzător.
  18.06.2019

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate