Primăvara românească în nordul Bucovinei: 900 de mărțișoare oferite de elevi din Cernăuți și parteneri din România

La Cernăuți au fost împărțite circa 900 de mărțișoare. Potrivit profesorului de limba și literatura română de la Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, Cătălin Șcerbaniuc, cadourile simbolice au fost oferite de parteneri din România, și anume, Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România – filiala Suceava și asociația „Glasul Nordului” (Botoșani).
„Împreună cu elevii am împărțit aceste mărțișoare prin oraș oamenilor care le-au primit cu mare bucurie și recunoștință”, a declarat Cătălin Șcerbaniuc pentru BucPress TV Cernăuți.
Mărțișorul, simbolul tradițional al primăverii în cultura română, reprezintă renașterea naturii și speranța unui an mai bun. Purtarea mărțișorului în luna martie este un obicei străvechi care marchează sosirea primăverii și aduce noroc celui care îl poartă.
Acțiunea de distribuire a mărțișoarelor la Cernăuți face parte dintr-un șir de activități culturale menite să păstreze și să promoveze identitatea culturală românească în comunitățile istorice din Ucraina. Vă invităm să urmăriți un reportaj detaliat realizat de reporterul Irina Grosu, care surprinde momentele emoționante ale acestei inițiative culturale.
Urmăriți-ne pe Telegram