La Cernăuți, în timpul inventarierii, au fost descoperite peste o mie de terenuri neînregistrate
În două cartiere din Cernăuți, în timpul inventarierii, au fost descoperite peste o mie de terenuri neînregistrate. Din această cauză, bugetul orașului nu a primit bani din chiria și impozitul pe aceste terene.
Despre acest lucru a declarat primarul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk la conferință de presă pe 1 decembrie.
În timpul inventarierii, au fost verificate terenuri din raionul 1 Mai și o parte din microraionul „Sadagura”.
„Am descoperit că aproximativ 1018 de terenuri sunt libere, și sunt terenuri aflate sub imobil – 1142 de hectare, care sunt nerecunoscute. Pentru aceste terenuri nu s-a plătit nici chirie, nici impozit pe teren. Sper că anul viitor, după inventariere, vom putea obține mai multe, zeci de milioane”, spune Kliciuk.
Inventarierea a început anul trecut. Pentru aceasta au fost alocate 7 milioane de grivne din bugetul orașului, a declarat directorul Departamentului de Urbanism al orașului Andrii Tîmofiiciuk. Potrivit acestuia, dacă nu s-ar fi efectuat inventarierea, ar fi fost necesară formarea fiecărui teren separat prin hotărârea de ședință. Aceasta ar costa 7 mii de grivne pentru fiecare parcelă și ar dura 5 ani pentru a le forma pe toate.
Ce zone se vor forma
Conform rezultatelor inventarierii, 32% din terenurile sunt planificate a fi utilizate pentru construcții rezidențiale. De asemenea: 31% din terenuri va fi folosit pentru recreere; 19% pentru clădiri publice și comerț; 4% pentru industrie; 14% – alte terenuri.
„Direcționăm multe terenuri pentru parcuri și zone verzi. O sută de terenuri vor fi pentru imobile. De asemenea, se vor forma și locuri de joacă pentru copii care au fost incluse în inventar. Adesea sunt amplasate la cererea persoanelor din clădiri de locuit. Pentru consiliului orășenesc, există întotdeauna un risc mare ca cineva să aplice pentru a obține un teren prin instanță”, spune Tîmofiiciuk.
Potrivit lui Tîmofiiciuk, după formarea terenurilor, intenționează să primească aproximativ 40-50 de milioane de grivne de la proprietarii imobiliari.
Agenția BucPresss – www.bucpress.eu
Urmăriți-ne pe Telegram