Peste 750 de hectare de păduri din Transcarpatia vor deveni protejate!
Este vorba de pădurile de fag și stejar ale filialei Mijghirea a Oficiului Carpatic de Silvicultură.
Acestea sunt păduri de fag și mixte fag-stejar din cadrul filialei Mjghirea a Direcției Silvice din Carpați. Acestea au primit aprobarea din partea Ministerului ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale de a solicita statutul de protecție corespunzător pentru pădurile virgine și cvasi-virgine de pe teritoriile pădurilor Verhniobystreany, Vucikivka, Zaperedilya, Izkiv, Lopușna, Maidan și Mijghirea.
Pădurile virgine sunt pădurile cel mai puțin atinse, care nu au fost niciodată supuse impactului distructiv al oamenilor. Conform estimărilor preliminare, mii de hectare de păduri virgine au fost conservate în Ucraina. Pădurile virgine reprezintă un habitat unic pentru multe specii care sunt pe cale de dispariție în alte păduri mai perturbate.
Pădurile cvasi-virgine și pădurile naturale sunt similare cu pădurile virgine, dar au avut un impact uman redus.
În urmă cu trei ani, aceste zone au trecut prin toate procedurile și au fost identificate ca păduri virgine. În curând, ele vor primi statutul de monumente naturale de importanță națională!
Conform legii, terenurile forestiere sunt identificate și primesc statutul de obiecte de rezervație naturală. Aceasta este o protecție suplimentară a terenurilor.
Conform Codului silvic al Ucrainei, pădurilor virgine și cvasi-virgine le este interzis să:
Toate tipurile de exploatare forestieră (cu excepția întreținerii obiectelor liniare și a tăierii de arbori individuali în timpul luptei împotriva incendiilor)
construcția de clădiri, amenajarea de drumuri, pășunatul, transportul;
orice altă activitate umană care poate dăuna acestor ecosisteme.
Urmăriți-ne pe Telegram