Dezbateri privind Parteneriatul de Securitate ucraineano-român la Cernăuți
Joi, 4 aprilie 2024, în contextul celebrării a 20 de ani de la aderarea României la NATO și a 75 de ani de la formarea Alianței Nord-Atlantice, Consulatul General al României la Cernăuți, împreună cu Administrația Militară Regională Cernăuți, Consiliul Regional Cernăuți, Centrul Regional de Perfecționare din Cernăuți și Universitatea Națională Cernăuți, în colaborare cu organizația “Centrul Narațiunilor Politice ale Democrației”, au organizat o masă rotundă intitulată “Parteneriatul de securitate ucraineano-român în contextul integrării Ucrainei în NATO”.
Evenimentul, moderat de domnii Serghei Hakman și Dorin Popescu, a avut loc la Universitatea Națională “Iurii Fedkovici” și a constituit un moment prielnic pentru o dezbatere profundă asupra perspectivelor aderării Ucrainei la NATO. Participanții, reprezentanți ai unor prestigioase instituții academice, de cercetare și organizații, precum Institutul Diplomatic Român, Institutul pentru Politici Globale din Kiev, “New Strategy Center” București, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență din București, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea “Petre Andrei” din Iași și Asociația “Casa Mării Negre/Black Sea House” din Constanța, au adus în discuție diverse perspective și analize.
Un mesaj de salut a fost transmis de către Excelența Sa domnul Dănuț-Sebastian Neculăescu, ambasadorul și reprezentantul permanent al României la NATO. De asemenea, evenimentul a beneficiat de prezența Excelenței Sale domnului Alexandru Victor Micula, ambasadorul României în Ucraina.
La finalul evenimentului, organizatorii au mulțumit tuturor participanților pentru contribuțiile valoroase aduse, precum și partenerilor instituționali implicați. A fost subliniată importanța colaborării și angajamentul comun pentru securitatea și stabilitatea regională.
Această dezbatere complexă și participativă subliniază angajamentul comun al României și Ucrainei în cadrul NATO și relevanța continuă a parteneriatului lor în contextul actual al securității europene și globale.
Urmăriți-ne pe Telegram