„Cum este posibilă o copilărie în timpul războiului: drepturile copilului în condiții de agresiune armată a Federației Ruse” – conferință la Cernăuți
La Cernăuți s-a desfășurat conferința internațională „Cum este posibilă o copilărie în timpul războiului: drepturile copilului în condiții de agresiune armată a Federației Ruse”, eveniment organizat de ONG „Centrul pentru Narative Politice ale Democrației”, Fundația de Caritate „Resurse și Inițiative Publice” și Consulatul General al României la Cernăuți.
Conferința s-a desfășurat la Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu”, fiind moderată de Serghei Hakman, vice-președintele Fundației de Caritate ”Resurse și Inițiative Publice”, director adjunct al Centrului regional Cernăuți de perfecționare, doctor în istorie, conferențiar universitar.â
Despre protecția drepturilor copilului în timpul războiului au vorbit participanții la conferință din Ucraina, Republica Moldova și România.
Un subiect special de discuție a fost protecția drepturilor copiilor care au devenit victime ale agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și definirea mecanismelor de protecție a acestora. Până în prezent, invazia rusă a Ucrainei a ucis 243 de copii, a rănit 444 de copii și a lăsat peste 223.000 de copii în afara Ucrainei.
Cei mai mulți dintre copiii rămași sunt forțați să locuiască în subsoluri și adăposturi anti-bombă, expuși în permanență pericolului.
Autoritățile locale, reprezentanții instituțiilor educaționale, culturale, medicale etc. lucrează pentru a crea condiții favorabile și confortabile pentru copiii care au fost nevoiți să se mute din regiunile ostilităților în regiunile de vest ale Ucrainei.
Agenția BucPress – www.bucpress.eu
Urmăriți-ne pe Telegram