Datorită ajutorului slovacilor, românilor și maghiarilor, în Transcarpatia a fost construit un mini-castel pentru copii
Agenția de Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatia de la bun început și până la finalizarea construcției, care a fost realizată în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră a Instrumentului european de vecinătate „Ungaria-Slovacia-România-Ucraina”, a fost implicată în implementarea unei idei interesante – de a crea un loc de joacă pentru copii sub forma unui mini-castel.
De remarcat că Agenția de Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatia implementează proiecte interesante în diverse locații, al căror scop este renașterea patrimoniului cultural și popularizarea turismului.
Facilitatea turistică și de divertisment se află în parcul Eroilor Maidanului. Avantajul său este că amplasamentul este situat chiar la poalele Dealului Castelului și din acesta se pot vedea zidurile vechii cetăți, care a fost distrusă de fulger la 3 iulie 1766.
Potrivit istoricilor, clădirea în sine a fost construită ca o cetate regală maghiară sub regele Béla al III-lea în 1191 pentru a proteja Drumul Sării, care a început în Slatina și a străbătut teritoriul regiunii noastre către multe țări europene.
O legendă spune că în hruba vechiului castel s-a aflat în detenție și Vlad Țepeș Dracul, ceea ce face să sporească interesul față de atracțiile vechiului oraș Hust.
Datorită Agenției de Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatice și a partenerilor străini, orașul Hust are acum un nou punct de atracție care este pe placul atât a localnicilor, cât și numeroșilor turiști, care încep să vină în Transcarpatia.
Urmăriți-ne pe Telegram