16 cimitire din Cernăuți vor fi îngrijite de întreprinderea ”Spețkombinat”
Întreprinderea comunală „Spețkombinat” se va ocupa de îngrijirea a 16 cimitire din Cernăuți. Lucrătorii vor curăța drumurile și aleile din cimitire, vor îndepărta gunoiul și vor tăia copacii. Anterior, 12 dintre aceste cimitire erau îngrijite de comunitățile religioase pe cheltuiala lor.
Despre acest fapt a declarat viceprimarul Igor Krohmal, transmite BucPress cu referire la Suspilne Cernivți.
Anterior, întreprinderea a deservit patru cimitire din Cernăuți. În special: Cimitirul Central de pe strada Eroii Maidanului, 159-A, Cimitirul „Roșa” de pe strada Doroșivska, 2, Cimitirul „Sadagura” de pe strada Ian Nalepka, Cimitirul „Jucika Veche” de pe strada Petra Tkaciuka, 1-A.
Potrivit deciziei Comitetului Executiv din 9 mai, de acum înainte întreprinderea va deservi încă 12 cimitire din comuna Cernăuți:
- Cimitirul „evreiesc” de pe strada Ian Nalepko;
- Cimitirul din satul Korovia;
- Cimitirul „Horecea Urbană” de pe strada Borispilska;
- Cimitirul „Horeacea Urbană” de pe strada Ruska (lângă biserică);
- Cimitirul (mânăstirea) „Horecea” de pe strada Siciovih streltsiv;
- Cimitirul din satul Ciornivka;
- Cimitirul microraionului Lenkivți între strada Osinnia și strada Halițkii Șliah;
- Cimitirul „Klokucika” de pe strada Zolocivska;
- Cimitirul „Paraskeva” de pe strada Kubînska;
- Cimitirul „Slobidka” de pe strada Denis Kvitkovskii;
- Cimitirul „Rogizna” între strada Ivan Severin și strada Kostiantin Maidanskii;
- Cimitirul „Jucika Nouă” de pe strada Petro Bagration.
Potrivit viceprimarului Igor Krohmal, cimitirele ar trebui să fie subordonate întreprinderii comunale.
„Aceasta este o cerință clară a legii — procedura de înmormântare este efectuată de organele locale de autoguvernare. Nu toate aceste cimitire sunt active, unele nu mai pot fi folosite pentru înmormântări, dar menținerea lor în stare corespunzătoare este obligația organismelor locale de autoguvernare”, spune Igor Krohmal.
Rudele celor înhumați ar trebui să întrețină mormintele, spune Kromal. Potrivit acestuia, banii de la buget pot fi alocați doar pentru mormintele care au valoare istorică și culturală. De asemenea, cimitirele ar trebui să efectueze un inventar al mormintelor și să facă documentația necesară cu privire la dreptul de folosință permanentă a terenului.
„Prin servicii suplimentare, întreprinderea poate menține un personal. Din buget nu alocăm bani pentru salariile angajaților companiei de utilități. Alocam bani doar pentru ceea ce nu pot câștiga ei înșiși. Sunt sume mari. Dacă este necesar pentru securitate, alocam pentru securitate, dacă este necesar pentru îndepărtarea gunoiului, alocam pentru îndepărtarea gunoiului”, spune Ihor Krohmal.
BucPress – www.bucpress.eu
Urmăriți-ne pe Telegram – t.me/bucpress
Urmăriți-ne pe Telegram