S-au împlinit 4 ani de la trecerea în veșnicie a publicistului Octavian Bivolaru, președintele Societății „Golgota” a românilor din Ucraina
Astăzi, în urmă cu patru ani, la 23 iunie 2019, a părăsit această lume Octavian Bivolaru, președintele Societății „Golgota” a românilor din Ucraina.
„Cu o activitate impresionantă care a durat decenii, el a rămas un model de fidelitate și abnegație față de această societate. Amintirea sa va dăinui mereu prin faptele sale întru înveșnicirea Memoriei Durerii românilor care au suferit în timpul regimului totalitar sovietic. Ne vom aminti întotdeauna de el cu recunoștință și respect”, a transmis Agenției BucPress, președintele actual al organizației, Vasile Răuț.
Născut la Culieni, județul Dorohoi, România, la 16 mai 1936, Octavian Bivolaru a fost un inginer și publicist de renume. El a fost unul dintre membrii fondatori ai Societății de Cultură Românească “Mihai Eminescu” din Cernăuți în anul 1990, și a contribuit, de asemenea, la înființarea Societății victimelor staliniste “Golgota” în anul 1991.
Una dintre cele mai importante realizări ale sale a fost cartea în două volume intitulată „Durerea memoriei”, o lucrare-document extinsă pe 724 de pagini, publicată în 2013 la Herța. Această carte a adus la cunoștința publicului atrocitățile săvârșite împotriva românilor în timpul regimului totalitar de ocupație.
Octavian Bivolaru a sprijinit financiar și moral ridicarea de monumente în memoria românilor deportați și uciși în gulagurile staliniste. De-a lungul vieții sale, el a participat la numeroase simpozioane științifice, parastase și pelerinaje la locurile de suferință ale românilor, precum Fântâna Albă, Lunca, Mahala, Storojineț, Roșa, Stănești și Herța.
El a contribuit, de asemenea, cu articole la almanahul „Țara Fagilor” și la ziarele “Zorile Bucovinei”, “Concordia” și “Libertatea cuvântului”, lăsându-și astfel amprenta în domeniul publicistic.
„Astăzi, ne amintim cu emoție și respect de Octavian Bivolaru, un adevărat erou al adevărului, care și-a dedicat viața demascării atrocităților regimului totalitar sovietic și promovării Memoriei Durerii românilor. Contribuția sa remarcabilă va rămâne pentru totdeauna în inimile și amintirile noastre”, a adăugat Vasile Răuț.
Urmăriți-ne pe Telegram