La Cernăuți și Suceava s-a desfășurat conferința internațională „Democrații rezistente în Europa Centrală și de Est în vremuri de război hibrid”
Reprezentanții a treisprezece state s-au reunit la conferința internațională „Democrații rezistente în Europa Centrală și de Est în vremuri de război hibrid” (”Resilient democracies in Central and Eastern Europe in times of hybrid warfare„). Care a durat trei zile – la Suceava și Cernăuți – și a adunat diplomați, deputați din Ucraina, România și Germania, deputați, activiști publici, educatori, voluntari, oameni de știință, experți în diverse domenii.
Despre acest fapt scrie BucPress cu referire la pagina oficială de FB a Consiliului regional Cernăuți.
La conferință au participat consiliurul diplomatic interimar al Ambasadei Germaniei la Kiev, Tim Prange, rectorul Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, Ruslan Biloskurskii, șefii fundațiilor Friedrich Ebert, Konrad Adenauer și Friedrich Naumann.
Autoguvernarea în timpul războiului, solicitările comunității de veterani și sprijinul Ucrainei din partea lumii democratice au devenit subiectele centrale. Acestea au fost discutate în cadrul a patru dezbateri în grup.
Consiliul Regional Cernăuți a fost reprezentat la conferință de vicepreședintele Mîhailo Pavliuk. În discursul său de bun venit, el a mulțumit participanților europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei. În raport, el a vorbit despre amenințările cu care s-au confruntat ucrainenii la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei și despre modul în care civilii se confruntă cu provocările actuale.
„Ultimele atacuri aeriene teribile ale rușilor cu pierderi semnificative la Lviv, Poltava, Harkiv, Krîvîi Rig, Sumî ne obligă să cerem sprijin urgent de la europeni. În primul rând, să ni se furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a proteja populația civilă. În al doilea rând, pentru a permite ținte militare să fie lovite pe teritoriul Federației Ruse, de aici vine o amenințare la adresa populației civile, modului nostru de viață și a infrastructurii. În al treilea rând, consolidarea sancțiunilor și contribuția maximă la îndeplinirea criteriilor de aderare a Ucrainei la NATO și UE, inclusiv sprijinirea proceselor democratice din interiorul țării, care luptă pentru supraviețuire”, a spus Mîhailo Pavliuk.
Conferința a permis obținerea unei înțelegeri mai profunde a stării democrației în țările participante și în întreaga Europă și, de asemenea, a subliniat importanța sprijinului suplimentar pentru Ucraina în rezistența acesteia la agresiunea rusă.
Agenția BucPress – www.bucpress.eu
Urmăriți-ne pe Telegram